Vast of Variabel contract

Het is altijd lastig om de toekomstige energieprijs juist te voorspellen, gaat de prijs omhoog of omlaag? Als u een persoon bent die graag zekerheid heeft en niet steeds met een veranderde energieprijs verrast wenst te worden, dan kunt u deze zekerheid ‘kopen’ door voor een vast contract met een langere looptijd te kiezen.

 

Variabele stroom is vanwege de administratieve ongemakken duurder dan een vast contract omdat de energieleverancier elke maand voor u energie moet inkopen. Bij een vast contract wordt alles in één keer ingekocht. Een variabel contract is alleen dan voordeliger als de marktprijs voor energie gaat dalen in de komende periode. Maar als deze juist gaat toenemen bent u aanzienlijk duurder uit.
 

Het loont niet altijd om naar het advies van de energieleveranciers te luisteren. Als zij verwachten dat de prijs op termijn sterk gaat stijgen of dalen, dan bieden zij in de regel u een contract aan waarvan zij verwachten er veel aan te verdienen, en niet wat voor u het beste is. Omdat wij voor iedereen dezelfde inkoop- en servicekosten hanteren, kunnen wij aan u een onafhankelijk advies garenderen. Dit doen wij maandelijks in onze blogrubriek.